Background

Jazz Classics is een initiatief van saxofonist en producer Carlo Banning. Na zijn opleiding aan het Amsterdamse Conservatorium deed hij jarenlang podiumervaring op in het theater- en clubcircuit, in coverbands en op festivals en events. Sinds 2007 combineert hij zijn brede ervaring en muzikale veelzijdigheid in de vernieuwende liveconcepten DJ-Saxofonist, Beatsclassics en Loungeclassics. Carlo is ook te vinden in Aristos Hornz (een blazerssectie) bij Danny.

Bandleden

Zosja
Zosja

Zosja studeerde met een 10 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze drong dan ook in het eerste seizoen van Idols door tot de liveshows. Haar warme stemgeluid bleef niet onopgemerkt en ze zong de titelsong ‘I am sorry’ voor de romantische film Phileine zegt sorry. Naast optredens geeft Zosja jazz- en poples op de conservatoria van Zwolle en Enschede en met haar band ‘Zosja’, bracht ze kortgeleden haar eerste album uit. Zosja weet als frontlady van Jazz Classics het publiek in te pakken en mee te nemen in een heerlijke avond.

“Met Jazz Classics kan ik mijn passie voor soul en jazzmuziek kwijt. De muziek van Sinatra en Michael Jackson is de soundtrack van mijn jeugd. Optreden is elke keer weer genieten!“ (Zosja El Rhazi)Carlo Banning
Carlo Banning

Carlo is een ervaren artiest en muzikale, begaafde saxofonist. Hij weet als geen ander de juiste toon te zetten. Vaak de initiatiefnemer van tal van concepten. En met succes. Daardoor voelt hij feilloos aan wat een evenement nodig heeft. Het soort muziek, hoe het eruit moet zien, wanneer wie wat speelt. Een alleskunner. Een fantastische speler die er ook nog eens voor zorgt dat alles op en om het podium in goede banen wordt geleid.

“Goede muziek is essentieel voor een sfeervolle middag of avond. Door het goed te regelen, de juiste muziek te spelen en goed te luisteren naar de organisatie werk je samen aan een onvergetelijke ervaring. En daar gaat het om!” (Carlo Banning)Wolfgang Maiwald
Wolfgang Maiwald

Wolfgang is een muzikale en eigentijdse pianist met een origineel geluid. Met zijn trio bracht hij twee albums uit en is hij een graag geziene gast op diverse jazzpodia in binnen- en buitenland. Met zijn vakkundige begeleiding en indrukwekkende solo’s op de piano geeft hij kleur aan de muziek. Zijn techniek en muzikaliteit gaan hand in hand en strelen het oor van de mensen die er echt even voor gaan zitten.

“Wij werken als een geolied team bij Jazz Classics. Het is elke keer weer een feestje om met elkaar de muziek te verkennen en er een eigen draai aan te geven.” (Wolfgang Maiwald)Reindert Kragt/Frans van Geest
Reindert Kragt

Reindert speelt in Jazz Classics met verve de contrabas. Daarnaast speelt hij in diverse bands waar hij ook de man is van de basgitaar en synthesizer. Een jong, aanstormend talent en nu al geroemd om zijn degelijke en creatieve spel.

“Een unieke ervaring om met Jazz Classics op pad te gaan. Het enthousiaste publiek is een enorme motivatie om alles te geven! (Reindert Kragt)”Peter van Aart/Sherwin Kirindongo
Peter van Aart

Peter legt een solide basis voor een warme avond. Zijn bak aan talent, ervaring en professionaliteit maakt het een genot om naar te luisteren. Hij verdiende zijn sporen in de musicalwereld en leeft zich met Jazz Classics dan ook volledig uit in de lekkere swingende, funky grooves en bossa’s.

“Ik ga met Jazz Classics als het even kan lekker los. Ik verheug me elke keer weer om van huis te gaan voor deze enorm op elkaar ingespeelde band!” (Peter van Aart)